4.12.2023. 8:29
0
Rekordne snježne padavine u Moskvi: U Sibiru temperature i do minus 50 stepeni
FOTO: ilustracija/unsplash
Temperature u dijelovima Sibira pale su i na minus 50 stepeni, dok je Moskva prekrivena s rekordnim snježnim padavinama.

U Republici Jakutiji, koja se nalazi u sjevernoistočnom dijelu Sibira, i u kojoj se nalazi Jakutsk, jedan od najhladnijih gradova na svijetu, temperature su pale na ispod -50 stepeni, pokazuju meteorološke stanice u regiji. 

Skoro cijela Jakutija nalazi se u zoni permafrosta. U glavnom gradu Jakutsku, temperatura je bila oko minus 44 stepena. 

U ruskoj prijestolnici, neke od najvećih snježnih padavina ikad viđenih uzrokovale su kašnjenja na nekim aerodromima, a piste su prekrivene debelim snijegom. 

Najmanje 54 leta su odgođena, a još pet je otkazano u tri najveće zračne luke glavnog grada. 

Predviđa se da će temperatura u Moskvi pasti na oko minus 18 stepeni ove sedmice.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.