6.12.2023. 21:13
0
Biden šalje oružje Zelenskom i upozorava Kongres: Hoćete li Putinu dati najveći poklon kojem se mogao nadati?
Dok je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden govorio u Bijeloj kući, američki State Department potvrdio je da će Ukrajini osigurati novi paket oružja i opreme u vrijednosti od 175 miliona dolara.

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je da će najnoviji paket oružja biti "jedan od posljednjih" koje Washington može dati Ukrajini.

Ponovio je poziv Kongresu SAD da usvoji hitan Bidenov zahtjev za finansiranje Ukrajine u odbrani od ruske agresije, prenosi Sky News.

"Iskreno govoreći, mislim da je zapanjujuće što smo uopće došli do ove tačke", rekao je američki predsjednik dok je iznosio primjedbe.

Kaže da su čelnici Kongresa "spremni ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu dati najveći poklon kojem se mogao nadati i napustiti naše globalno vodstvo".

"Ko je spreman odstupiti od pozivanja Putina na odgovornost? Ko je spreman to učiniti?", pita se Biden.

Kaže da su SAD predane podršci Ukrajini i upozorava da, ako Putin preuzme susjednu zemlju, "neće tu stati".

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i druge istaknute ukrajinske ličnosti pozdravile su novi vojni paket koji su najavile SAD.

Ukrajinski čelnik rekao je da je dodatna podrška, uključujući projektile HIMARS i drugo oružje, "prijeko potrebna na prvim linijama fronta".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.