6.12.2023. 22:04
0
Pucnjava u univerzitetskom kampusu u Las Vegasu, policija navodi da ima žrtvava
Policija Las Vegasa u srijedu je saopćila da je odgovorila na izvještaj o aktivnom strijelcu u lokalnom kampusu Sveučilišta u Nevadi, gdje je izgleda bilo više žrtava.

Zatim je objavila da je osumnjičeni "mrtav".

Odjel metropolitanske policije Las Vegasa, u saopćenju objavljenom na platformi društvenih medija X, nije razjasnio okolnosti incidenta ili status žrtava, ali je pozvao stanovnike da izbjegavaju to područje.

Policija je rekla da se incident dogodio oko Beam Halla, zgrade kampusa u kojoj se nalazi poslovna škola i drugi objekti.


Univerzitet je objavio poruku, pozivajući studente da se evakuiraju iz tog područja.

"Odgovaramo na preliminarne izvještaje o aktivnom napadaču u kampusu UNLV u blizini BEAM Halla. Čini se da ima više žrtava u ovom trenutku", objavila je policija na X.

U odvojenoj objavi, policija kampusa rekla je da postoji dodatni izvještaj o pucnjavi u kampusu.

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.