16.12.2023. 17:00
0
Iran tvrdi da je pogubljen agent izraelske obavještajne službe
FOTO: guardian
Agent Mossada, izraelske obavještajne službe, pogubljen je u Iranu, javila je zvanična novinska agencija Irna, a prenosi Guardian.

- Ova osoba je komunicirala sa stranim službama, posebno Mossadom, prikupljajući povjerljive informacije i uz učešće sa saradnicima, dostavljala dokumente stranim službama, uključujući Mossad - navodi se.

Nije navedeno ime osobe.

Navedeno je da je optuženi predao povjerljive informacije “službeniku Mossada” s ciljem “propagande za grupe i organizacije suprotstavljene Islamskoj Republici”. Nije navedeno gdje je izvršena navodna primopredaja tih informacija.

Nije jasno kada je osoba uhapšena, ali Irna je rekla da je žalba odbijena.

Pogubljenje, koje se dogodilo u zatvoru Zahedan u jugoistočnoj provinciji Sistan-Baluchestan, uslijedilo je dan nakon što su militanti Baludža napali policijsku stanicu u pokrajini, ubivši 11 pripadnika obezbjeđenja i ranivši nekoliko drugih.

Kako navodi Guardian, državna sahrana za muškarce održana je u subotu u gradu Rašku, gdje se dogodio napad, navodi državna televizija. Dva militanata iz grupe Jaish al-Adl također su ubijena u sukobima koji su uslijedili.

Siromašna pokrajina Sistan-Baluchestan, koja graniči s Afganistanom i Pakistanom, dugo je bila poprište čestih sukoba između snaga sigurnosti i sunitskih militanata. Stanovništvo pokrajine su pretežno sunitski muslimani, dok su većina Iranaca šiiti.

 
IZRAELIRAN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.