28.1.2024. 15:04
0
Joe Biden u Južnoj Karolini traži podršku tamnoputih glasača
Američki predsjednik Joe Biden posjetio je sinoć Južnu Karolinu, veliku bazu crnih glasača, koja je prva u kalendaru takmičenja Demokratske stranke za nominaciju kandidata za novembarske izbore, javio je Reuters.

Biden, koji se sprema za vjerovatni revanš utrke iz 2020. godine protiv Donalda Trumpa, će tvrditi da bivši republikanski predsjednik predstavlja prijetnju zajednicama obojenih boja.

Objasniće zašto je zamijenio manje raznolike savezne države Iowa i New Hampshire s vrha stranačkog kalendara nominacija i ponuditi uvid u to kako planira da napadne Trumpa u svom dosijeu sa crnim Amerikancima, rekao je zvaničnik kampanje.

„Predsjednik Biden dugo je vjerovao da naš proces nominovanja treba odražavati bogatu raznolikost naše stranke i on slijedi tu posvećenost i svoju posvećenost crnim biračima, okosnici Demokratske stranke,” rekao je zamjenik Bidenovog menadžera kampanje Quentin Fulks.

Demokratske predizbore u Južnoj Karolini održavaju se 3. februara i očekuje se da će Biden lahko pobijediti i doći do stranačke nominacije.

Predsjednik je dobio kritike nekih crnih glasača koji su ga podržali 2020. godine, uključujući nezadovoljstvo zbog njegovog neuspjeha da ispuni zakone o glasačkim pravima i druga pitanja.

Iako demokrati nemaju nade da će osvojiti državu u novembru, Biden se nada da će fokus na Južnu Karolinu pomoći u jačanju podrške među crnim glasačima.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.