5.2.2024. 14:42
0
Iran: Akcije SAD-a pokazuju da im se ne može vjerovati
FOTO: AP
Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana Nasser Kenani izjavio je da akcije Sjedinjenih Američkih Država pokazuju da se ne može vjerovati u ulogu Washingtona u miru, stabilnosti i sigurnosti u regiji.

"Akcije SAD-a protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemalja pokazuju da međunarodna zajednica ne može vjerovati u ulogu ove zemlje u miru, stabilnosti i sigurnosti u regiji", rekao je Kenani na konferenciji za novinare održanoj u Teheranu.

Kenani je ustvrdio da oni koji govore da ne žele širenje rata i sukoba u regiji djeluju u suprotnom smjeru.

Ocjenjujući napade SAD-a i Velike Britanije na Irak, Siriju i Jemen, Kenani je rekao:

"SAD i Velika Britanija dale su prednost interesima izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i Izraela u odnosu na mir i sigurnost u regiji. Postupci Velike Britanije i SAD-a pokazuju da nemaju ispravno razumijevanje regionalnih pitanja."

Tvrdeći da Iran nema nikakvu posredničku moć u regiji, Kenani je izjavio da oni ne pokušavaju proširiti opseg sukoba i napetosti s bilo kojom zemljom.

Kazao je da su postupci Irana u posljednja četiri mjeseca dokaz da ona pokušava obezbijediti stabilnost u regiji i spriječiti razvoj rata i kriza, dodajući:

"SAD je taj koji koristi cionistički režim (Izrael, op.a.) kao posredničku moć da postigne svoje strateške ciljeve i osigura svoje nelegitimne interese."

(Erna H.) 

SADIRAN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.