6.2.2024. 9:31
0
Prve zvanične informacije o zdravstvenom stanju kralja Charlesa: Rak otkriven u ranoj fazi, Sunak optimističan
FOTO: AP
Premijer Velike Britanije Rishi Sunak u razgovoru za BBC o zdravstvenom stanju britanskog kralja Charlesa te je poručio kako je šokiran vijestima da mu je dijagnosticiran rak.

Sunak je rekao kako je odmah obaviješten o kraljevoj dijagnozi te je izjavio kako je bio šokiran i tužan nakon što je saznao prve informacije o kraljevom zdravstvenom stanju.

Ipak, Sunak je optimističan s obzirom na to da je, kako ističe, rak otkriven u ranoj fazi.

"U redovnom smo kontaktu s kraljevskom porodicom. Sve naše misli su s njim i njegovom porodicom", poručio je Sunak.

Povodom zdravstvenog stanja kralja oglasio se i novinar Robert Hardman koji i inače prati dešavanja unutar kraljevske porodice.

Hardman je izjavio kako unutar porodice postoji prilično optimističan pristup kada je riječ o liječenju kralja Charlesa.

Podsjetimo, iz Buckinghamske palače su u ponedjeljak navečer saopćili kako kralj Charles boluje od raka.

"Tokom kraljeve nedavne operacije povećane prostate je uočen problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su pokazali da ima rak. Njegovo veličanstvo je danas započelo s tretmanom liječenja, a ljekari su ga savjetovali da odloži prethodno dogovorene obaveze koje podrazumijevaju pojavljivanje u javnosti", naveli su.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.