13.2.2024. 22:18
0
Bizarna situacija: Slon ubio ženu, pa se vratio na njenu sahranu i napravio haos
FOTO: ilustracija
Slon u istočnoj Indiji ubio je 70-godišnju ženu, a zatim se vratio na njenu sahranu i ponovo gazio po njenom lešu. Incident se dogodio u državi Odiša.

Maja Murmu nosila je vodu u selu Raipal na istoku Indije kada ju je napao i pregazio slon. Nesrećna žena preminula je kasnije u lokalnoj bolnici od zadobijenih povreda. 

Izvještaji kažu da kada su se članovi porodice okupili na sahrani, te iste večeri, slon vratio, izvukao leš žene sa pogrebne lomače, bacio ga na zemlju i ponovo zgazio prije nego što je pobjegao, piše Independent. 

Ožalošćeni su šokirano gledali nemilu scenu.

Vlasti su saopštile da je zalutao iz rezervata za divlje životinje Dalma, skoro 200 km od Majurbhandža. Porodica je mogla da nastavi sa ceremonijom tek nakon što je slon otišao. Ostaje nejasno da li je životinja povredila još nekoga od prisutnih.

Svake godine u Indiji slonovi ubiju oko 100 ljudi, iako taj broj može doseći i 300, prema Svjetskom fondu za divlje životinje. Indijska vlada pokušava da spriječi ovakve incidente stavljanjem radio ogrlica na slonove i upozoravajući lokalno stanovništvo tekstualnim porukama ako se životinje pojave u naseljenim područjima, prenosi Mondo.

Zabrinjavajući trend u državi takođe je bio porast broja smrti slonova. Najmanje 1.356 slonova umrlo je u Odiši od 2000-01, prema podacima koje je dostavio glavni državni čuvar divljih životinja, javila je novinska agencija IANS.

(Aldin B.)

Indija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.