19.2.2024. 11:54
0
Užas u Australiji: Žena godinama spavala pored trulećeg tijela brata
FOTO: daily mail
Žena u sedmom desetljeću je godinama spavala pored trulećeg leša svog brata u kući smještenoj u bogatom predgrađu Geelonga, jugozapadno od Melbournea.

Prosječna cijena kuće u četvrti Newtown trenutno iznosi 1,1 milion dolara. Policija je 29. decembra 2022. išla provjeriti stanje njezina brata, ali prilikom dolaska u kuću naišla je na zastrašujući prizor - leš muškarca te kuću punu štakora i smeća.

Forenzičari su, kako bi došli do tijela, morali u zaštitnim odijelima prolaziti kroz smeće koje je bilo nagomilano od poda do stropa, štakore, ljudski izmet... Vlasti procjenjuju da je žena spavala pored tijela između dvije i pet godina.

- Kako neko može pet godina živjeti s lešom a da niko to ne otkrije? Živjeli smo pokraj kuće užasa, kazala je komšinica Nicole Stratton, prenosi Daily Mail.

Komšije su se godinama žalili lokalnim vlastima na smrad koji dolazi iz kuće, ali ništa nije poduzeto. Stratton kaže kako su komšije mislile da neugodan miris dolazi zbog smeća i da je vjerojatno smrad otpada prikrio smrad raspadajućeg tijela.

- Stalno se osjetio smrad, ali smo mislili da je to od smeća. Roletne su uvijek bile spuštene. Nadstrešnica je bila puna smeća. Štakore ste mogli vidjeti posvuda. Bilo je odvratno, ispričala je Stratton.

Policija je zapravo došla provjeriti stanje brata kojeg niko nije vidio od 2018., a onda je tokom pretraga pronašla njegovo tijelo. Starija žena je kasnije puštena na slobodu bez podignute optužnice. Mrtvozornik još uvijek istražuje uzrok smrti muškarca. Nekretnina je sada prazna već godinu dana.

(Aldin B.)

Australija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.