19.2.2024. 13:47
0
Supruga Navalnog: Putin je ubio mog muža, znam koji je razlog...
FOTO: Screenshot/x
Julia Navalna, udovica ruskog opozicionog čelnika Alekseja Navalnog, danas je u videoporuci poručila da će nastaviti djelo svog supruga i boriti se za slobodnu Rusiju.

"Želim živjeti u slobodnoj Rusiji, želim izgraditi slobodnu Rusiju", rekla je Navalna u videoporuci s naslovom:

"Nastavit ću rad Alekseja Navalnog."
 
"Vladimir Putin ubio je mog supruga", dodala je Navalna, ističući da će sarađivati s ruskim narodom kako bi se borila protiv Kremlja i stvorila novu Rusiju.

"Putin je ubio oca moje djece, Putin je oteo nešto najvrednije što sam imala, najbližu i najvoljeniju osobu. Ali Putin je oteo Navalnog vama. Negdje u koloniji na sjeveru iza polarnog kruga u vječnoj zimi Putin nije ubio samo osobu Alekseja Navalnog, on je zajedno sa njim želio ubiti našu nadu, našu slobodu, našu budućnost. Želio je uništiti najbolji dokaz toga da Rusija može biti drugačija, da smo snažni i odvažni, da vjerujemo i očajno se borimo i želimo živjeti drugačije", rekla je.

Rekla je da njihov tim zna zbog čega konkretno Putin je ubio Navalnog te da će uskoro sve otkriti.

Kremlj je porekao umiješanost u njegovu smrt. Navalna optužuje ruske vlasti da skrivaju njegovo tijelo i čekaju da nestanu tragovi nervnog otrova novičoka. Saveznici Navalnog znaju zašto je njen suprug ubijen i uskoro će otkriti detalje, uključujući imena osoba uključenih u njegovo ubistvo, rekla je.

Ruski istražitelji još nisu utvrdili uzrok smrti Alekseja Navalnog niti je jasno koliko će vremena trebati da se donesu službeni zaključci, rečeno je danas njegovoj majci. Navalni, 47-godišnji bivši odvjetnik, pao je u nesvijest i umro u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, gdje je služio tridesetogodišnju zatvorsku kaznu, saopćeno je iz zatvorske službe.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.