12.3.2024. 10:15
0
Liban ispalio oko 100 raketa na Izrael
Skoro 100 raketa ispaljeno je rano jutros na teritoriju Izrael u dva odvojena napada sa područja Libana.

Izraelski izvori su naveli da su u jutarnjim satima iz Libana na sjever Izraela izvršena dva odvojena raketna napada. Iako je objavljeno da je u napadima ispaljeno skoro 100 raketa, nisu date nikakve informacije o eventualnim žrtvama izraelske strane.

Ranije je u izvještajima pisalo da je izraelski odbrambeni sistem presreo neke od raketa koje su ciljale izraelsku regiju Gornja Galileja i okupiranu Golansku visoravan, dok su druge pale na otvorena područja.

Također, izraelska vojska je objavila da je poslije ponoći izvršila napad na dvije odvojene lokacije u Libanu za koje se tvrdilo da pripadaju Hezbollahu.

Navedeno je da se ciljana mjesta nalaze u dolini Beka i da mete pripadaju Hezbollahovim zračnim snagama.

U sukobima izraelske vojske i Hezbollaha od 8. oktobra prošle godine poginuo je 241 pripadnik Hezbollaha, 49 libanskih civila, 11 pripadnika Amal pokreta, 12 Hamasa, 12 Islamskog džihada, šest izraelskih civila i 11 izraelskih vojnika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.