13.3.2024. 14:39
0
Uznemirujući snimak: Strahovita eksplozija u restoranu u Kini, ima mrtvih
Sumnja se da je curenje plina izazvalo eksploziju u restoranu u kineskoj sjevernoj pokrajini Hebei u kojoj je dvoje ljudi poginulo, a 26 povrijeđeno, objavili su državni mediji i vlasti.

Eksplozija se dogodila oko osam ujutro u okrugu Sanhe, javila je državna televizija CCTV News, otprilike 80 kilometara od središta glavnoga grada Pekinga, gdje su upravo završila ključna godišnja zasjedanja parlamenta.

Videosnimci na platformi društvenih medija Weibo prikazuju veliku narandžastu vatrenu kuglu iznad mjesta, praćenu valovima sivog dima i prizore uništenih zgrada, oštećenih automobila, s krhotinama stakla na ulicama i objektima koji još uvijek gore.

Gradska služba za hitne slučajeve rekla je kako se sumnja da je nesreću u trgovini koja prodaje prženu piletinu u gradu Yanjiao izazvalo curenje plina.

Najnovija smrtonosna eksplozija plina u restoranu u Kini dogodila se nakon što je vlada prošle godine objavila detaljne smjernice o korištenju plinskih uređaja i peći kako bi se spriječili sigurnosni rizici, prenosi Hina.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.