20.3.2024. 12:55
0
Posljedice napada jemenskih snaga pod kontrolom Huta na brodove povezane sa Izraelom: Luka Eilat suočava se s otkazima zbog krize
FOTO: screenshot/telegram
Polovica radnika u izraelskoj luci Eilat u opasnosti je od gubitka posla zbog krize na pomorskim putovima Crvenog mora, prema glavnom izraelskom radničkom savezu.

Eilat se nalazi na sjevernom dijelu Crvenog mora i bio je jedna od prvih luka koje su bile pogođene jer su brodarske kompanije preusmjeravale brodove kako bi izbjegle napade jemenskih snaga pod kontrolom Huta. 

Radnička federacija Histadrut, krovna organizacija za stotine hiljada radnika u javnom sektoru, saopćila je da je uprava luke najavila da namjerava otpustiti polovicu od 120 zaposlenika.

Yahya Saree, glasnogovornik vojske Jemena koja je pod kontrolom Huta, izjavio je jučer da njihove operacije neće predstati sve dok Izrael ne zaustavi agresiju na Pojas Gaze. 

Lučki radnici održat će demonstracije u srijedu, rečeno je, javlja Al Jazeera. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.