27.3.2024. 15:45
0
Netanyahu: Otkazivanje posjete izraelskih zvaničnika Washingtonu je bila poruka za Hamas
FOTO: AP
Izraelski premijer je rekao da je otkazivanje planirane posjete njegovih najviših zvaničnika Washingtonu ove sedmice bio poruka Hamasu da se Izrael neće povinovati rastućem međunarodnom pritisku da zaustavi rat u Gazi, javlja Al Jazeera.

“Smatrao sam da je odluka SAD-a u Vijeću sigurnosti vrlo, vrlo loš potez“, rekao je on, govoreći o nedostatku američkog vetoa na rezoluciju UN-a o prekidu vatre koja je donesena u ponedjeljak.

“Najgore u tome je to što je ohrabrilo Hamas da zauzme tvrd stav i da vjeruje da će međunarodni pritisak spriječiti Izrael da oslobodi taoce i uništi Hamas“, rekao je izraelski premijer u video komentarima na sastanku s gostujućim američkim senatorom Rickom Scottom.

“To je bila prije svega poruka Hamasu: ‘Nemojte se kladiti na ovaj pritisak, neće uspjeti’. Nadam se da su dobili poruku”, dodao je.

Izrael je ranije zaprijetio da će otkazati putovanje ako SAD ne stave veto na rezoluciju. Bidenova administracija je pozivala Izrael da ne pokreće ofanzivu punih razmjera na Rafah, upozoravajući da bi takva invazija naškodila civilima zarobljenim u gradu i dodatno izolirala Izrael na svjetskoj sceni.

Međutim, SAD i dalje nastavljaju isporučivati oružje Izraelu.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.