24.7.2024. 22:47
0
Kontroverzni Netanyahu održao govor u američkom Kongresu, pojedine Demokrate ga bojkotovale
Premijer Izraela, kontroverzni Benjamin Netanyahu, drži govor u američkom Kongresu, a brojne Demokrate ga bojkotuju, iako su ga brojni dočekali i aplauzima.

Podsjećanja radi, Netanyahu se nalazi na čelu Vlade Izraela koja je, zajedno sa vojskom te zemlje, odgovorna za smrt više od 38.000 nevinih civila u Gazi.

Netanyahu je poručio da stoje na raskršću historije, dok je svijet u previranju. Uporedio je napad 7. oktobra sa onim u New Yorku 11. septembra 2001. godine, te najavio je pobjedu.

On je optužio "iransku osovinu terora" da konfrontira SAD, Izrael i njihove saveznike.

- Ovo nije sukob civilizacija. To je sukob između onih koji veličaju smrt i onih koji posvećuju život. Da bi sile civilizacije pobijedile, Amerika i Izrael moraju stajati zajedno - istakao je kontroverzni premijer Izraela, te se zahvalio Bidenu na iskrenoj podršci Izraelu.

- Joe Biden je stajao uz Izrael tokom našeg najmračnijeg trenutka - kazao je Netanyahu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.