11.8.2024. 15:50
0
Kontroverzni izraelski ministar ne želi mir, nego nastavak ubijanja žena i djece u Pojasu Gaze
Izraelski krajnje desničarski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben-Gvir rekao je da, umjesto sklapanja sporazuma o prekidu vatre i razmjeni zarobljenika s Hamasom, trebaju poticati okupaciju teritorije Pojasa Gaze i migracije.

U izjavi za izraelske novine "Maarif", Ben-Gvir je kazao da je sjediti za stolom s Hamasom bila velika greška i katastrofa, a da je vojni način jedini da se vrate izraelski taoci iz Gaze.

On tvrdi da su slomili Hamas i upozorava da bi bila veoma velika greška da izraelski premijer Benjamin Netanyahu prihvati sporazum o prekidu vatre i razmjeni zarobljenika s Hamasom.

"Slušam mišljenja zvaničnika u kabinetu, ali i komandanata na terenu. Zar ćemo sada ići u Kairo da ojačamo Hamas? Već devet mjeseci govorim da treba prekinuti isporuke Gazi. Ako Izrael prekine gorivo i humanitarnu pomoć, Hamas će se predati u roku od dvije sedmice", rekao je Ben-Gvir.

Kazao je da je uvjeren da Izrael potpunu pobjedu nad Hamasom može izvojevati okupacijom Pojasa Gaze, poticanjem dobrovoljne migracije i prekidom opskrbe u Pojasu Gaze.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.