6.9.2024. 19:00
0
IDF upucao u glavu Amerikanku koja je učestvovala u protestima na Zapadnoj obali
Državljanka Sjedinjenih Američkih Država, koja je učestvovala u protestu protiv širenja naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, preminula je danas od povreda nakon što su je izraelski vojnici upucali u glavu, javila je zvanična palestinska novinska agencija WAFA, a prenosi "The Guardian".

Izraelska vojska je navela da ispituje izvještaje, a za sad nema komentara iz američke ambasade.

Fouad Nafaa, šef bolnice Rafidia u Nablusu, rekao je za Reuters da je žena dovedena u bolnicu u veoma kritičnom stanju, sa teškom povredom glave.

- Pokušali smo da joj izvršimo operaciju reanimacije, ali je, nažalost, umrla - rekao je.

WAFA je saopćila da se incident dogodio tokom redovnog protestnog marša aktivista u Beiti, u blizini grada Nablusa koji je često bio meta napada naseljenika.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.