14.8.2023. 13:26
0
Đoković upitan o porazu u finalu Wimbledona, evo šta je rekao
FOTO: AFP
Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković konačno će zaigrati na jednom američkom turniru, pošto mu je konačno dozvoljen ulazak u SAD bez potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.

Riječ je o mastersu u Cincinnatiju, a prije početka meča osvajač 23 Grand Slam naslova obratio se medijima na službenoj konferenciji.

Nakon 38 osvojenih masters turnira, Đoković je potvrdio kako je i dalje gladan uspjeha.

“I dalje imam elana i motivacije dolaziti na najveće turnire i pokušavati pobjeđivati, osvajati naslove i usrećiti publiku”, kazao je srpski tenisač.

Bit će ovo prvi turnir za najtrofejnijeg tenisera u historiji nakon što je izgubio finale Wimbledona protiv Carlosa Alcaraza. Đoković tvrdi kako taj poraz nije ostavio traga na njemu.

“Finale Wimbledona? Nije to bio ni prvi ni zadnji meč koji sam izgubio, tako da sam taj poraz prebolio u jednom danu. Naravno da bi joj trebao odmor nakon tog susreta, kao i druženje s mojom porodicom, a to sam i učinio. Bilo mi je žao što nisam riskirao tokom tog finala. Bio sam u dobroj poziciji u drugom setu, osjećao sam da sam blizu vodstva. Ipak, u petom setu bilo je break lopti. Bilo je vrlo neizvjesno, ali Carlos je zaslužio pobjedu jer je igrao bolje u bitnim trenucima, kao što sam rekao nakon finala. Idemo dalje dalje. Da nisam motivisan, ne bih bio ovdje. Sada, nakon mnogo godina profesionalnog tenisa, osjećam da imam izbor igrati ono što stvarno želim igrati. I stvarno sam želio biti ovdje u Cincinnatiju, a naravno, US Open je iza ugla”, rekao je Novak Đoković na konferenciji za novinare, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.