18.7.2024. 13:00
0
Utječe li korištenje kondoma na trajanje seksa: Ljekari uključili štopericu i ispitali, evo i rezultata
Ponekad se čini da je seksualni odnos gotov i prije nego što je započeo, a ponekad traje čitavu vječnost.

"Sama dužina zavisi od niza faktora", rekao je doktor Brendan Zajč sa Univertziteta Kvinslend za Daily Mail.

Sa svojim timom je sproveo istraživanje na više od 500 parova širom svijeta kako bi odredio prosječno trajanje intimnog odnosa, a zatim je uzeo u obzir i druge faktore poput toga nosi li muškarac kondom.

Tokom istraživanja je korišćena štoperica, a ono što ih je iznenadilo je da su mnogi intimni odnosi trajali samo 33 sekunde, dok su ponekad trajali i preko 40 minuta.

"Teško je odrediti tačno trajanje intimnog odnosa koje bi vrijedjelo za svaki par, ali zbrajanjem svih rezultata možemo procijeniti da sama penetracija u prosjeku traje oko pet minuta", zaključio je ljekar.

Suprotno onome što mnogi misle, naučnici su zaključili da korišćenje kondoma ne utiče na izdržljivost muškarca. Ipak, dokazali su da intimni odnos pod uticaj alkohola traje duže, ali ometa postizanje vrhunca, prenosi Net.hr.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.