28.8.2023. 18:50
0
Ukleta slika koju kupci masovno vraćaju: "Ne mogu zaboraviti šta mi je rekao zadnji vlasnik"
Jezivi i "možda ukleti" portret djevojčice dva puta je vraćen u dobrotvornu trgovinu nakon što su se kupci žalili na njegovu "jezivu auru".

Slika, koja prikazuje dijete u crvenoj haljini s pomalo asimetričnim i uznemirujućim izrazom, donirana je trgovini Hastings Advice Representation Center (HARC) u St Leonards-on-Sea u Engleskoj, piše The Telegraph.

Steve, upravitelj trgovine, rekao je da je portret, čije vas oči "prate po sobi", ostavio sredovječni muškarac zajedno s nekim drugim slikama i okvirima.

Rekao je za The Telegraph da je, kada je primijetio čudan izraz na slici, rekao:

- O moj Bože, pogledaj joj lice.

Gospođa, koja ju je kasnije kupila, "došla je dva dana kasnije i rekla: "Moram se riješiti ove slike" i da ima "auru oko sebe", pa smo je stavili u izlog (s natpisom) "možda ukleto" - rekao je Steve.

Objasnio je da ju je nakon vraćanja u trgovinu kupila druga žena, ali je potom vratila, "rekavši da više nikada ne želi vidjeti tu prokletu stvar".

Drugi kupac bio je "prestravljen" i "vratio se drhtav i uznemiren", rekao je.

Trgovina je tada ponovo stavila sliku u izlog, ovaj put s porukom: "Vratila se! Dva puta prodana i dva puta vraćena! Jeste li dovoljno hrabri?"

Steve je dodao:

- Posljednja osoba bila je prestravljena, nije to mogla imati kod sebe, ali onda je vidjela da ima toliko pregleda na internetu da se predomislila. Ona sada misli da to ima neku novčanu vrijednost. Jutros me nazvala i rekla: "Kupila sam tvoju sliku, mogu li je dobiti natrag?" Odlučila je da se više ne boji i da to može podnijeti. Htjela ju je otkupiti i dobila je besplatno. Niko od bivših vlasnika slike nije želio povrat novca. Procijenili smo je na 25 funti i na 20 funti - kazao je Steve.

Rekao je da je, čak i kad je druga žena uzela sliku u srijedu, odmah predložila da ponovo bude vraćena u trgovinu.

Međutim, drugi vlasnik vratio se u trgovinu kako bi uzeo sliku u srijedu ujutro, naizgled u iskušenju da se vrati nakon što je privukao pažnju na internetu s objavom o mogućem ukletom predmetu. Nekoliko korisnika sugeriralo je da će koristiti izraz "ona se vratila... vratila se dva puta" na svojim profilima u aplikaciji za upoznavanje.

Slika je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama, a korisnici su nagađali o njenoj prošlosti i zašto ju je trebalo dva puta vratiti u istu dobrotvornu trgovinu.

Neki su objavili fotografije iz filma "Drugi" iz 2001. godine s Nicole Kidman, gotičkog horora u kojem uznemirujuća djeca komuniciraju s duhovima.

Drugi su vlasniku savjetovali da je zapali.

Ne zna se ko je naslikao portret, niti ko je izvorna muza tajanstvenog umjetnika, piše The Telegraph.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.