28.9.2024. 9:26
159 samostalnih privrednika dobilo finansijsku podršku Općine Centar
Jučer je u velikoj sali Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području ove lokalne zajednice za 2024. godinu.

Ugovore je sa 159 dobitnika finansijskih sredstava potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Načelnik Mandić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost podržati samostalne privrednike.

- Radujem se vidjeti vas danas ovdje u ovolikom broju, a nadam se da će vam ova finansijska pomoć Opštine Centar biti korisna. Opština Centar u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći privrednicima sa područja ove lokalne zajednice. Ovo nije jedini vid pomoći koji pružamo za razvoj i unaprjeđenje poslovanja samostalnih privrednika. Opština zna koliko ste vi bitni, i u skladu s tim, podrška neće izostati ni u budućnosti, poručio je Mandić.

Da podsjetimo, nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava samostalnim privrednicima.

Finansijska sredstva predviđena javnim pozivom namijenjena su za zaposlenje novih uposlenika, nabavku alata, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga i druge aktivnosti vezane za razvoj i unaprjeđenje poslovanja, kao i plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana