28.9.2024. 15:31
Denis Stojnić tvrdi da je dobio amneziju, ne zna šta je priznao tužiteljstvu
Denisa Stojnića je Tužilaštvo BiH optužilo za trgovinu uticajem i korupciju.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, Stojnić je koristeći počasnu iskaznicu OSA-e, koju mu je dao Osman Mehmedagić Osmica, bivši šef tajne službe koji je smijenjen i stavljen na crnu listu SAD-a, uzeo 94.000 KM od tri osobe.

Nadalje, Tužilaštvo tvrdi da je Stojnić zloupotrijebio svoje kontakte s Osmicom kako bi iznudio novac koristeći uticaj koji nije smio imati, iskorištavajući podatke tajne službe. Kako je došao do informacija o osobama koje treba protjerati iz zemlje i onima koje predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost, prepušteno je Tužilaštvu BiH. Osmica također ima ulogu u ovoj priči.

“Od službenih lica je dobijao informacije koje ne bi smio imati, a koje je, u kontaktima sa drugim licima protiv kojih su se vodili krivični postupci ili su se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, prenosio informacije do kojih je dolazio u kontaktima sa službenim licima”  stoji u dokumentima Tužilaštva BiH.

Stojnić sada iznosi drugačije tvrdnje. U jučerašnjim izjavama za medije, nakon ročišta u Tužilaštvu, na kojem je zatraženo produženje mjera zabrane, rekao je da će dokazati da nije primio novac i da nije imao nikakav uticaj.

“Protiv mene je podignuta optuženica za trgovinu uticajem, koja mi nije bas jasna jer nisam nikakvog utjecaja imao”, izjavio je Stojnić.



Ipak, zanimljivo je da je Stojnić 31.10.2022. godine u potpunosti priznao krivično djelo trgovine uticajem.

To pokazuju i dokumenti Tužilaštva BiH, koje posjeduje “Avaz”.

Također, potvrđuje to i izjava Stojnićevog advokata iz oktobra prošle godine.

Omar Mehmedbašić je izjavio da je Stojnić negirao optužbe vezane za prostituciju, ali je priznao primanje dara ili drugih koristi u vezi s trgovinom uticajem, objavio je Faktor.

Međutim, nakon podizanja optužnice, Stojnić je iznenada “izgubio” sjećanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana