28.9.2024. 11:16
BH Telecom započeo prodaju uređaja iz serije iPhone 16: Prvi kupci preuzeli svoje nove uređaje
Nakon perioda preordera, tokom kojeg su korisnici mogli odabrati i rezervisati neki od modela iz iPhone 16 serije, jučer je u BH Telecomu zvanično počela prodaja ovih uređaja. Tom prilikom BH Telecom je organizovao promotivni event za sve kupce koji su svoj uređaj rezervisali u preiodu preordera.

Ovi modeli, koji donose brojne inovacije, su bili dostupni za rezervaciju od 20. septembra, a sada se mogu kupiti u BH Telecom centrima, kao i u web shopu.

BH Telecom je Apple Authorised Reseller, a ponuda uključuje najnovije članove Apple porodice - iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max koji postavljaju nove standarde u svijetu pametnih telefona.

"Sam ambijent u kojem se nalazimo, redovi korisnika koji su tu preorderom rezervisali svoje uređaje, pokazuju jedno novo strateško opredjeljenje i orijentaciju BH Telecoma. Sa druge strane, ponosni smo statusom autorizovanog re-sellera za kompletan Apple portfolio za Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujemo se i našem partneru Abcom koji je sa nama zajedno upriličio ovaj događaj, i to je samo jedan u nizu koje ćemo organizovati u narednom periodu", kazao je Izvršni direktor za razvoj i poslovanje BH Telecoma Erdal Islamagić.

Uređaj iPhone 16 nudi savršenu priliku za sve koji žele vrhunske performanse, posebno iskustvo i moderan dizajn.

"Ovoj fazi je prethodila preorder faza, u kojoj su kupci imali mogućnost da rezervišu svoje željene uređaje iz iPhone 16 serije. Danas smo ih pozvali sve zajedno da obilježimo početak prodaje najtraženijeg mobilnog uređaja na tržištu u Bosni i Hercegovini i svijetu", kazala je Lejla Šurković-Železnik iz BH Telecoma.

Vrhunske performanse nove iPhone 16 serije


iPhone 16 uređaji postavljaju nove standarde u performansama pametnih telefona s najnovijim A18 Bionic čipom, koji omogućava izvanrednu brzinu obrade podataka. Sa 6 GB RAM-a za iPhone 16 i 8 GB za Pro modele, multitasking je glatko iskustvo bez zastoja. Zaslon Super Retina XDR OLED pruža nevjerojatnu jasnoću i živopisne boje, dok ProMotion tehnologija omogućava brzinu osvježavanja do 120 Hz za fluidno kretanje.

Uz podršku za 5G mreže, preuzimanje i streaming sadržaja nikada nije bilo brže. Kamere su unaprijeđene za snimanje profesionalnih fotografija i videa, a baterija osigurava do 25 sati razgovora za Pro modele. iPhone 16 serija redefinira iskustvo korištenja pametnog telefona kroz inovativne performanse koje ispunjavaju sve potrebe modernih korisnika.

Nova serija modela donosi značajna unapređenja u oblasti fotografije s naprednim Fusion sistemom kamere od 48 MP. Opremljeni ultra širokom kamerom od 48 MP i telefoto kamerom s 5x zumom za Pro modele, ovi uređaji omogućavaju snimanje profesionalnih fotografija u različitim uslovima. Noćni način i ProRAW opcije omogućavaju korisnicima da zabilježe oštre i jasne slike čak i pri slabom osvjetljenju. Prednja kamera od 12 MP podržava 4K video i Night mode, idealna za savršene selfie fotografije.

Uz ovakve mogućnosti, iPhone 16 serija postavlja nove standarde u mobilnoj fotografiji.

Više informacija o uređajima je dostupno na prodajnim mjestima BH Telecoma i na web shopu putem linka - https://bit.ly/bhtelecom_iphone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana