28.9.2024. 8:42
Afganistanac priznao da je u BiH ubio čovjeka za novac
Suđenje 28-godišnjem državljaninu Afganistana u Njemačkoj dobilo je neočekivani obrat kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je prelazeći Balkansku rutu u Bosni i Hercegovini ubio čovjeka i to za novac.

Naime, jučer je održano ročište Afganistancu kojem trenutno sude zbog napada na njegovog cimera u stanu u njemačkom Ernstweileru, kada je on, slučajno ili ne, priznao daleko teže krivično djelo - ubistvo u BiH.

"Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Afganistan sam napustio prije šest godina i toliko traje moje putovanje do Njemačke. Svih ovih godina sam išao Balkanskom rutom preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švajcarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa “one strane zakona”. U Bosni i Hercegovini sam ubio čovjeka zbog novca, jer mi je trebao novac da nastavim dalje", rekao je on pred sudijom.

Govoreći o svom životu u Njemačkoj, kaže da je tu tek nekoliko mjeseci, a vrijeme je uglavnom provodio “pušeći hašiš i hodajući po gradu”.

Inače, njemu se trenutno sudi zbog pokušaja ubistva cimera, sunarodnika iz Afganistana, kojeg je izbo nožem četiri puta. Do sukoba je najvjerovatnije došlo zbog pušenja u stanu. Žrtva napada se, u međuvremenu, oporavila, prenose Nezabisne novine.

O sudbini 28-godišnjeg Afganistanca odlučiće Regionalni sud u Zweibruckenu, a do presude, on ostaje u pritvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana