8.8.2023. 18:09
3
Oglasio se Aličković i otkrio: Ovo je majka mladića Ace, popularna je, veliča četničkog vojvodu "Mandu"
Mladić pod imenom Aco koji na društvenim mrežama koristi ime “Srbija Srbina” ovih dana vrijeđa i upućuje prijetnje bošnjačkom stanovništvu u Bijeljini.

Zbog svojih video klipova koje svakodnevno objavljuje na TikToku prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ovaj mladić u svom javnom obraćanju veliča radne zločince, rat u Ukrajini, borbu protiv NATO-o snaga te svakodnevno postiče na nasilje na Kosovu.

Međutim prijavljen je službenicima MUP-a RS zbog video klipa u kojem šeta naseljenjem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo, koristi vatreno oružje te upućuje prijetnje.


“Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija.

Krećemo po Rusku i Srpsku zastavu. Ja šta kažem, ja nikad neću slagati.” – izjavio je mladić Aco

Na ovu vijest reagovao je i osnivač AntiDejton pokreta u BIH Nihad Aličković te otkrio identitet mladića Ace i njegove porodice.

Ovo je majkaovog malenog strašnog ACE iz Bijeljine. Vidim po komentarima na njenom profilu da je jako popularna u raji…‼️ Šta očekivati od balavca čija majka veliča četničkog vojvodu Mandu noseći majicu sa njegovim likom.

Tzv. komandant „Mandinih lavova“ vojvoda Mitar Maksimović-Mando bio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik, predsjednik Opštinske boračke organizacije i predsjednik Fudbalskog kluba „Rudar“, a za takozvane ratne zasluge odlikovan je Ordenom Miloša Obilića.

Manda je navodno poginuo 27. decembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći u Dvorovima kod Bijeljine.

 

Aličković je i za naš portal prokomentarisao pomenutu objavu.

Pojavljivanje snimka malog Ace, tačnije Aleksandra Đokića daje nam se definitivno na znanje kako se odgajaju nove generacije u tzv. rs-u i da nažalost povratnici , Bošnjaci i dan danas moraju biti na maksimalnom oprezu. Ono što tražim od probosanskih i bošnjačkih političara je da osude ovakav vid javnog govora i zatraže od organa mupa Bijeljine da se ovakvi snimci i nastupi pod hitno sankcionišu. Ukoliko se ovakvi snimci budu tolerisali a sva moja riječ u smjeru kulture bude vagala i završavala na informativnim razgivorima u SIPA-i onda će se polako steći dojam da ne postoje organi reda i političari kojima se može vjerovati. 

Da li je ovo proizvod mašte početnika Aleksandra ili to dolazi direktno iz kuće može se zaključiti na osnovu fotografija njegove majke koja veliča četničke vojvode poput Mitra Maksimovića zvanog Manda. 

S obzirom da mup tzv. rs hapsi i privodi Bošnjake zbog facebook statusa smatram da bi ovaj video i akter na njemu morao biti itekako sankcionisan i njegovi roditelji ako je već maloljetan.

Da li je ovo pokušaj da se neko od povratnika isprovocira do mjere da uradi nešto nepromišljeno i u afektu, po meni jeste. Ubijeđen sam da velikosrpska politika i ideologija cvili za novim tzv. srpskim svatom kako bi mogla onda “opravdano” sprovoditi svoje naredne korake i djela. 

Ovakvim stvarima se ne smije ići niz dlaku. Zamislite samo jedan ovakav video nekog ti bošnjačkog tinejdžera na Palama, ili u naseljima Sarajeva gdje većinski žive Srbi, pa čak i u centru Sarajeva jedan sličan ovakav video, na kakve bi sve osude naišao, na kakve bi sve sudove završio takav video i na kakve bi sankcije svi bili spremni.

Nećete ovih dana vidjeti reakcije raznih javnih ličnosti tzv. kruga FGR koji će glasno osuditi ovakve snimke pa ni pripadnike mnogih stranaka. Neće se oglasiti jer njima nisu bitni povratnici, njima je bitna samo multikulturalnost u Sarajevu i kada je navodno Bošnjaci narušavaju. Eh tada su glasni da mene zbog rada na kulturi sjećanja nazivaju radikalom, ekstremistom, i slično, zbog čega se mnogi uskoro završiti na sudu. 

Snimci poput navedenog se moraju osuditi javno, mora im se stati u kraj, ovakvim akterima se mora staviti zabrana za korištenje društvenih mreža i pokazati primjer da ovakve stvari ne mogu prolaziti.

Dok se u proteklim danima bespravno ispisuju “kazneni prekršaji” Bošnjacima zbog isticanja zastave Republike BiH sa ljiljanima, djeca poput Aleksandra u tome vide motiv za ovakvim nastupima i snimcima. Pozivam svakako Bošnjake da ne plaćaju kazne koje im se ne mogu naplatiti jer isticanjem zastave sa ljiljanima ne krše nikakav zakon a posebno ne zakon o narušavanju javnog reda i mira.

Ovaj snimak je definitivno narušavanje javnog reda i mira koji je uzbudio i uznemirio građane i javni red i mir povratnika u Bijeljini i bližoj okolini. 

Smatra da se ovakvim objavama dodatno ulijeva strah među povratnike.

Naravno da će se povratnici osjećati nesigurno, naravno da će neko i reagovati ali ne bi dobro bilo da neko od povratnika ili Bošnjaka iz Dijaspore koji dolaze sada na odmore napravi nešto u afektu što će samo velikosrpskoj strani dati motiv za velike naslove i slično. Ali da trebaju biti na oprezu, trebaju i nemam strah da pošaljem poruku povratnicima da otvore sve oči i soavaju na jedno oko sve dok im u gradovima žive djeca i nove generacije pa i stariji koji otvoreno prijete povratnicima, veličaju ratne zločince i negiraju počinjeni genocid nad Bošnjacima, kazao je Aličković za Source.

 

(Admir O.)

 

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.