23.6.2023. 15:49
12
"Sutra se održava parada nemorala a četiri dana nakon toga je Bajram. LGBT agenda i najezda postaje sve radikalnija i agresivnija"
Četvrta po redu Bh. povorka ponosa će biti održana sutra u Sarajevu.

Okupljanje je planirano od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, šetnja od 18 sati ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta - Obala Kulina bana - Kulovića, te će povorka ponosa biti okončana ispred Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

I ove godine, kao i prethodnih, će biti održan Kontra LGBT skup, koji će biti održan istoga dana u 11 sati. Šetnja će krenuti od Baščaršije a završit će ispred Vječne vatre.

Organizator Kontra LGBT skupa Sanin Musa je govorio za Source.ba portal.

"Ja ću podcrtati još jednom, u toj takozvanoj Paradi ponosa nikakvog ponosa nema niti ga vidimo. Ovog puta se održava u najsvetijim danima u godini a to su dani mjeseca Zul-Hidždžeta. Sutra se održava ta parada nemorala, a četiri dana nakon toga je Bajram. Mi ćemo i ove godine stati nasuprot toga radi Gospodara Uzvišenog a zatim radi naše djece. Mi se ovim borimo za našu djecu, ne protiv nečijih prava jer LGBT populacija voli kazati kako se bori za svoja prava a za mene su to neka imaginarna ugrožena prava, tu niko ne ugrožava ni njih ni njihova prava nego se ustvari ugrožavaju prava naše djece. Možda ne danas ili sutra, ali za pet ili više godina svakako ako pogledamo agendu LGBT-a i onoga što se sada dešava od strane pripadnika ove populacije po Evropi, SAD itd, mi želimo da stanemo protiv toga i borimo se za svoju djecu da dijete zna kojeg je roda odnosno da je muško ili žensko i da zna da ima roditelje oca i majku, a ne roditelje 1 i 2 kao što je to slučaj u SAD", kazao je Musa u razgovoru za naš portal.

O očekivanjima od sutrašnjeg skupa navodi ni ovaj put ne očekuje neki veliki broj ljudi.

"Moje je da stanem protiv toga pa makar i sam bio. Ja to radim zbog viših ciljeva Gospodara Uzvišenog a ne mogu nikoga na silu dovesti na skup. Moje je da pozivam i utičem na ljudski razum, te na njihove emocije. Ne očekujem ni ovaj put da će biti nešto puno više od toga iz ko zna kojih razloga. Raznorazni su razlozi prisutni i o tome se da razgovarati, međutim, ja sam rekao da ću stati tu pa makar bio i sam, i imam svoje namjere i motive zašto to radim i od koga nagradu očekujem a to je Gospodar Uzvišeni. Mi smo ove godine naš Kontra LGBT skup nazvali 'Skup podrške normalnim vrijednostima - Normala', tako da sve ono što smatramo izvan toga i izvan te normale nenormalno, a nenormalno je sve ono što je suprotno onome što je na Zemlji obilježavalo ljudski rod njihovo ponašanje i norme, neću reći stoljećima nego milenijima tako da sada ova LGBT agenda i najezda koja postaje sve radikalnija i agresivnija jeste ustvari nešto što je nenormalno i stojimo protiv toga", rekao je naš sagovornik.

Sinoć je zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić podijelio snimak nastao u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, gdje se može vidjeti muškarac koji je obučen kao žena uz zvukove srbijanske pjevačice Seke Aleksić u pozadini.

Riječ je o performansu u okviru festivala Kvirhana u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra.



Komentarišući snimak, Musa govori da je to " taj nonsens".

"Ja to ne mogu razumjeti da se u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, tako za kulturu, historiju i tradiciju jednog naroda ali i kompletne države, dopušta da se takve manifestacije i performansi održavaju koji nemaju ništa zajedničko, dodirno niti blage veze sa kulturom i našom tradicijom i historijom. To je nevjerovatan nonsens da je to dopušteno. Ja sam ukazivao na našem prošlom Kontra LGBT skupu kako će se ta agenda razvijati i ona, kažem, postaje sve agresivnija i radikalnija. Prvo će to biti onako bezazleni, naivni skupovi borbe za prava koja su imaginarno otuđena a onda će to sve ići agresivnije a cilj su škole, vrtići i školski udžbenici", zaključio je Musa.

(Ajdin B.) 

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.