10.7.2023. 13:54
3
KJKP "Rad" okrivilo građane za prljavo Sarajevo - Ministar Bečarević: "Isto kao u Hrvatskoj, da platimo smještaj ali da ne dođemo na ljetovanje.."
Zamislite da živite u državi u kojoj javno preduzeće koje je zaduženo za čistoću grada konstatuje preko društvenih mreža da je grad nikad prljaviji i da za prljavštinu grada okrivljuje građane.

Ne morate zamišljati, dovoljno je da odete na zvaničnu Facebook stranicu KJKP "Rad" Sarajevo i pogledate zadnjih nekoliko, u najmanju ruku, bizarnih objava, da ne kažemo tragikomičnih.

Tako su u jučerašnjoj objavi naveli da kritike prihvataju, ali tobože ne dozvoljavaju nikome da im "prebacuje odgovornost i uči nas kako da radimo posao za koji smo zaduženi". 

"Davno je sazrelo vrijeme za postavljanje video nadzora na javne površine koje će pratiti aktivnosti ovakvih ili sličnih pojava, kako bi se mogle osobe koje je nužno, edukovale kako nalaže Zakon o komunalnoj čisći i kroz izmjene  Zakona i angažman kroz društveno koristan rad", navedeno je u jednoj od tragikomičnih objava ovog preduzeća.



"Jeste, građani su krivi za sve", reći će ironično Almir Bečarević, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS o objavama ovog preduzeća.

"Prema stavu KJKP 'Rad' građani su krivi što žive u gradu i što imaju smeće. Znači, oni su krivi i oni bi trebali da plaćaju kao u Hrvatskoj na isti način da platimo smještaj u Hrvatskoj ali da ne dođemo na ljetovanje a ovdje isto tako, njima da platimo za odvoz smeća ali da oni nisu krivi jer Bože moj, naši sugrađani imaju malo previše smeća u sezoni godišnjih odmora kada pola grada nije u gradu. Ja ne znam zaista kako drugačije da obrazložim, jer ja opet kažem, problem je unutrašnja organizacija KJKP 'Rad', problem su vozila, vozila koja stoje i koja se ne koriste, razloge oni dobro znaju. U onom mom saopćenju uopće to nisu demantovali nego čak potvrđuju, ali ne kažu zbog čega vozila ne rade. Drugo, da vozači sjede u krugu preduzeća i ne rade, znači jednostavno ja ne znam na koji način oni misle, da kažem, da dovedu grad u red, ali ako građani misle sami da su krivi na ono njihovo saopćenje, ja onda stvarno ne znam, Što se tiče ovog Ministarstva, vjerujte mi u Ministarstvu imamo 0 KM prema bilo kakvom javnom komunalnom preduzeću jer smo sve što je bilo u budžetu potpisali i faktički im je na raspolaganju", kazao je Bečarević Source.ba portalu.

Dalje ističe da da direktorica KJKP "Rad" Vera Arnautović umjesto da ode u zasluženu penziju, ona sjedi dolje. 

"Meni to nije problem, ako to nije problem organima koji nadziru poslovanje preduzeća 'Rad', ali ja opet ne mogu jednu stvar da shvatim. Ako ništa nije do njih, a sve je do građana ili do Ministarstva, pa onda se postavlja pitanje na kraju do koga je? Ja opet mislim da je to do kompanija, da je to do onih koji trebaju da izvršavaju usluge prema našim sugrađanima", zaključio je ministar Bečarević u razgovoru za naš portal.

(Ajdin B.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.