4.8.2023. 12:59
0
Bulend Biščević o Nerminu Bašiću: Edis Mulalić je posložio ekipu i napravio pobjednički duh. Od prvog trenutka mi se dopalo što je Bašić napravio jedan tim i jednu kompaktnu cjelinu. Kada nešto ne ide zna reagovati
Željina bajka u Evropi je okončana jučerašnjim porazom u Azerbejdžanu od Neftchija.

Ekipa Adriana Mutua je slavila sa 2:0, "Plavi" su imali svoje šanse ali čini se kako su povrede i izostanci presudili.

Tim povodom smo razgovarali sa legendarnim fudbalerom i kapitenom Željezničara Bulendom Biščevićem. 

"Dobro je Željo stajao na terenu i ono što je na neki način, taktički bili dobro postavljeni i dobro ušli u utakmicu i imali opet neke greške pojedinaca, konkretno kod prvog gola kada je takoreći pukla odbrana. Bez obzira na sve, i na tu dobru igru i želju koja je bila iskazana kod naših igrača, mislim da je bio samo pad koncentracije pa i možda, da kažemo, povreda nekih igrača koji nisu stigli da zatvore te 'rupe' gdje su Azerbjedžanci to jako dobro koristili. Par situacija, odnosno, identičnih akcija takoreći kada neko od naših u veznoj liniji izgubi loptu ili 'kiksa' neko od naših igrača po strani, oni su jako dobro pravili izmjene i promjene i trećem igraču prave prostor gdje pukne naša odbrana", kazao nam je Biščević.

Ističe da su kod prvog i drugog primljenog gola Želje jako slične akcije i situacije bile. 

"Tako da bez obzira na sve pozitivno što je bilo, Željo mora da obrati pažnju, a naročito trener kako odbrana stoji i kako se pomjeramo. U nekim situacijama smo čak bili i dominantniji, pogotovo u drugom dijelu gdje smo stvarno bili dominantni i tu igru takoreći prebacili na polje domaćina, međutim, nismo to iskoristili. Falila nam je realizacija i eto, bile su te povrede..Jako puno igrača kada se pogledaju ove četiri utakmice dosta je bilo povrijeđenih. Ne znam kakva je situacija sa Harisom Ovčinom, čitam u medijima da se radi o povredi jagodične kosti i nadam se da će to sve proći kako treba i da se ovi igrači do 12. augusta, kada je sljedeća utakmica protiv Borca, dovoljno imaju vremena da se oporave i rekuperiraju, kako se to moderno kaže. U suštini, nije neka ružna slika, što se kaže, poslana u Evropu. Međutim, od prve utakmice se već vidjelo da je Neftchi dosta jaka i opasna ekipa, nije atraktivna ali nažalost za Želju je bila preveliki zalogaj", mišljenja je popularni Buki.

Na pitanje o treneru Željezničara Nerminu Bašiću koji i nije baš dočekan najbolje u javnosti po samom dolasku na Grbavicu, Biščević navodi da je i on bio skeptičan, a objasnio je i zašto.

"Svi smo mi upoznati u kakvoj je situaciji bio Željo do prije godinu i po ili dvije godine. I možda u onim situacijama kada niko nije htio da preuzme klub, odnosno, da su svi bježali i okretali glavu, vratio se Edis Mulalić koji je posložio na neki način ekipu i napravio pobjednički duh..jeste da je tu falilo i rezultata i svega toga, međutim, došlo je do određenog zasićenja. 'Vruću' stolicu je preuzeo Nermin Bašić koji, kao što kažeš, nije bio dočekan kako treba i mislim, treba biti realan, svi smo mi bili skeptici jer dolazi mlad trener, pa ne znaš koliko iskustva ima..Ono što mi se svidjelo od prvog trenutka je da je napravio jedan tim, jednu kompaktnu cjelinu, a napravio je i 'svlačionicu' što je jako bitno. Druga stvar, uspostavljena je komunikacija sa igračima. Igrači poštuju šta on kaže i šta traži. Dobra je stvar da je generacijski odnosno sa godinama je blizu igračima i izuzetno se dobro razumiju i to se i vidi. Treća stvar, uveo je neke novitete i promjene formacija, zatim u određenom trenutku kada nešto ne ide zna reagovati. Vidim kako i stariji igrači prema njemu imaju jedno poštovanje i normalno sa druge strane i mislim da je ta dvosmjerna komunikacija između njih, nešto što daje rezultate. Mi smo to vidjeli a i navijači to osjete i kolko god je na neki način ušao na 'mala vrata', napravio je jednu dobru priču i ja se nadam da će se ta priča i nastaviti. Bez obzira, ja jesam bio skeptik i inače sam kada dolazi neko mlad, sa strane i uvijek imamo te neke određene predrasude, ali sve u svemu mislim da ono što se meni sviđa je ustvari da je napravio tim i da ti momci dišu 'jednim plućima'", zaključio je Bulend Biščević u razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.