8.5.2018. 11:28
1
Domaće ili strano? Ovo nije jogurt, hvala i nikad više. Ako dajem pet maraka, ja znam šta očekujem za te pare
Statistike pokazuju da je naša ekonomija u lošem stanju. Dokaz tome je broj nezaposlenih ljudi, broj ugašenih firmi, broj propalih investicija.

Daleko više uvozimo nego što izvozimo. Čak i ono čega imamo više nego ijedna zemlja Evrope, poput vode. I one rijetke privrednike i domaće proizvođače vlast raznima nametima dovodi na samo dno.

Ključ razvoja ekonomije koju su naši političari uništili je kupovina isključivo domaćih proizvoda kažu, bez obzira kakve kvalitete oni bili.

Da bi neka firma opstala ili oporavila se, mi moramo dakle kupovati njene proizvode, ma koliko bili loši, jer ako kupujemo strane onda smo mi krivi što je ekonomija naše zemlje u ovom stanju.

O ovoj temi razgovarali smo sa ekonomisticom Svetlanom Cenić, koja nam je objasnila kojom kupovnom politikom se ona vodi. 

Cenić je komentarisala način kampanja o kupovini domaćih proizvoda, te navela kako ona, ako kupi loš jogurt, neće isti više nikada kupiti, bez obzira ko ga je proizveo.

Objasnila nam je i da li važi izreka 'Ako je skuplje, onda je dobro', ili 'Ima skupu reklamu, sigurno  je dobar proizvod'.

Poslušajte cijeli razgovor u priloženom videu.

(Alen Avdić)


 


1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.