24.10.2016. 8:44
0
Sarajevo: Danas novi protesti povodom ubistva mladića Dženana Memića
Porodica Memić nastavlja borbu u dokazivanju istine koja se odnosi na okolnosti pod kojima je njihov sin i brat, rahmetli Dženan Memić ubijen 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Danas ispred SCC-a u 12 sati Sarajevu okupit će se građani na protestima u povodu još neriješenog slučaja ubistva mladića Dženana Memića. Danas će biti održano i ročište na Kantonalnom sudu Sarajevo gdje će se kao svjedok pojaviti djevojka ubijenog mladića Alisa Mutap koja je te tragične noći bila s njim u društvu.

Dženanova porodica pozvala je građane Sarajeva da se pridruže na protestima i da zajednički traže pravdu.

Od samog početka (februar 2016.) ovaj slučaj obavijen je velom tajni, a indikativno je da je slučaj već dobio sudski epilog i da je u toku suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću ali ne zbog ubistva. 

Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Izjasnio se da nije kriv. Njegov otac Bekrija Seferović koji se brani sa slobode izjasnio je također da nije kriv za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Tužilaštvo KS prvobitno je otvorilo istragu o ubistvu, a u avgustu je prekvalifikovalo djelo u teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Osiguran prevoz

Porodica Memić osigurala je i prevoz za one koji im se planiraju pridružiti.

Planirano je da kolona automobila krene u 11.00h ispred porodične kuće (Igmanska cesta 16). Obezbijeđen je i organizovani prevoz autobusima u oba pravca i to sa slijedećih lokacija:

-       Hrasnica, Autobusko stajalište kod Doma kulture u 10.45h sa zaustavljanjem ispred Džamije u Kovačima;

-       Sokolović Kolonija, Autobusko stajalište kod škole u 10.50h sa usputnim zaustavljanjem na II i I stanici;

-       Butmir, ispred Džamije u 10.50;

-       Ilidža, Autobuski terminal u 11.05;

-       Povratak sa parkinga kod SCC-a po okončanju Protestne šetnje.

- Unaprijed vam zahvaljujemo na odvojenom vremenu i konkretnom doprinosu borbi i traganju za istinom – kaže porodica Memić.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.