2.2.2024. 18:54
0
Tužilaštvo traži maksimalne kazne za Alisu Mutap - Ramić i Hasana Dupovca
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je maksimalne kazne za Hasana Dupovca i Alisu Ramić zbog prikrivanja dokaza u istrazi o stradanju Dženana Memića 2016. godine, dok su odbrane zatražile oslobađanje.

Žalbe su podnesene Trećestepenom vijeću Suda BiH nakon što je Dupovac osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebu položaja i ovlaštenja na poziciji šefa Odsjeka za saobraćajne istrage u Sarajevu, a Ramić na dvije i po godine zbog davanja lažnog iskaza.

Tužilaštvo smatra da zbog posljedica koje su nastale postupanjem Dupovca i Ramić, a koje se ogledaju u tome da ni nakon osam godina nije razjašnjeno ubistvo Memića, treba izreći maksimalne kazne predviđene zakonom, javlja Detektor.

- Alisa Ramić je doprinijela svojim lažnim iskazom, svojim prikrivanjem - kazao je tužilac Ćazim Hasanspahić.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.