29.5.2023. 15:50
1
Video iz sudnice: Zašto je Tužilaštvu važno svjedočenje dr. Kemala Dizdarevića u slučaju "Dženan Memić"
U Sudu BiH danas je održano ročište u predmetu „Dženan Memić“. Sudije su prihvatile sve prijedloge Tužilaštva BiH, što podrazumijeva da će se prihvatiti svi dokazi izvedeni u prvostepenom postupku, ali i dopušteno je i svjedočenje dr. Kemala Dizdarevića, koji će govoriti na okolnosti amnezije Alise Ramić, rođene Mutap. On će svjedočiti 7. juna.

Osim toga, reprodukovat će se dokazi saslušanih dr. Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke, dr. Hamze Žuje, vještaka sudske medicine. 

Danas je reprodukovano saslušanje Irhada Kosa, vještaka iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji je utvrdio da nestanak struje nije mogao prouzrokovati nestanak snimka videonadzora sa hotela Kristal na Ilidži, već da je uzrok vanjski faktor, dakle djelovanje ljudskog faktora, ali on nije našao tragove brisanja fajlova.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je predlagalo da Dizdarević bude saslušan i u prvostepenom postupku, ali predsjedavajući tadašnjeg Sudskog vijeća Branko Perić se tome usprotivio i stalno je potencirao to da je Vijeće već sve čulo o navodnoj amneziji kod Alise Mutap-Ramić od ranijih vještaka.

Pogledajte video iz sudnice. 


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.