24.11.2016. 17:46
1
CIK (ni)je političko tijelo: Čović prije mjesec najavio da će Kaplan biti skinut sa liste kandidata
Lider HDZ BiH Dragan Čović prije mjesec dana najavio je „vizionarski“ šta će se događati na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH kada je riječ o poništavanju i organiziranju novih izbora u Stocu.

-Jasno sam kazao ne možemo biti pobornici ponavljanja izbora u Stocu, a da se ne sankcionira svako ko je izazvao ovakav udar. To sam rekao i strancima – kako mislite organizirati naredne izbore u Mostaru ili negdje drugo…”, dodao je predsjednik HDZ-a.

MUP u tom kantonu je, navodi Čović, podigao krivičnu prijavu i očekuje da institucije vlasti urade svoj posao, bez obzira na to o kome se radi, kada je u pitanju Stolac.

- Hrvati će u Stocu, uvjeren sam, uvjerljivo dobiti izbore, kada budu organizirani, ali nije dovoljno organizirati izbore. Ne može se ovaj proces završiti na način da neko kaže sad ćemo ponovo organizirati izbore, jer moramo znati zašto su ovi izbori poništeni i ko je odgovoran za fizička stradavanja koja su tamo bila. Osoba koja je vodila izborni proces u Stocu je deset dana bila u bolnici na liječenju, zbog fizičkih ozljeda od osobe koja je potencijalni kandidat za načelnika, rekao je.

Zato je ponovio da pravna država treba uraditi svoj dio posla i insistirat će da se to dokraja uradi.

Na današnjoj sjednici CIK-a četiri člana glasala su za skidanje Salmira Kaplana sa kandidatske liste za načelnika, a smijenjeni su i predsjednik i članovi Općinske izborne komisije Stolac.
 
(NAP)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.