5.5.2020. 12:50
0
Mandić: Uskoro treba očekivati da počne raditi javni prevoz, zabava je skandalozna
Ministar zdravstva Vjekoslav Mandić rekao je da su ovo dobre vijesti, ali je opet apelirao na građane da se pridržavaju mjera.

"Posebno bih se zahvalio građanima treće životne dobi, penzionerima koji se pridržavaju mjera", istakao je Mandić.

Skanadloznim je nazvao ponašanje grupe pojedinaca koji su sinoć organizirali zabavu u restoranu.

"Mislim da sve učesnike treba sankcionisati sukladno propisima. Obratićemo se menadžmentu bolnice da nas izvijesti o medicinskim djelatnicima. Nema riječi kojima bi čovjek iskazao osjećaj da neko ovako postupa u doba kada se borimo da spasimo života", kazao je Mandić.

Odgovarajući na pitanje kada će proraditi javni prevoz u KS i FBiH kazao je da će to biti preko tri faze.

"Krizi stožer je napravio plan gdje je u tri faze predviđeno popuštanje mjera i taj plan ćemo predočiti Kriznom stožeru civilne zaštite. Vidjet ćemo u kojoj mjeri će to biti usvojeno i kada. Prva faza slijedi, pa nakon 14 dana druga, da vidimo kako se odražava na broj oboljelih i širenje virusa", istakao je.

Dodao je da se treba očekivati da uskoro počne javni prevoz i da vidimo kako će se ponašati učesnici u javnom prevozu.

Također je kazao da nas rezultati ne smiju dovesti u zabludu. 

„Mi ćemo popustiti mjere da omogućimo rad malih preduzeća, ali ne smijemo društvene mjere zapostaviti kao što je distanca i pranje ruku", dodao je Mandić.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.