2.9.2021. 17:20
0
Za podršku neprofitnim organizacijama u BPK-u 30.000 KM
U Ministarstvu za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su potpisani ugovori sa udruženjima koja su ostvarila pravo na dodjelu sredstava po programu podrške neprofitnim organizacijama za ovu godinu.

Ministar privrede Mensad Arnaut naglasio je da su sredstva u iznosu od po 7.500 KM po osnovu javnog poziva dobila četiri udruženja - Udruženje poslodavaca BPK, Obrtnička komora BPK, Opće udruženje "Stari zanati" obrtnika grada Goražde i Privredna komora BPK-a Goražde.

-Ovo je podrška Vlade BPK-a u ukupnom iznosu od 30.000 KM spomenutim udruženjima za njihovu opstojnost, kroz sufinasiranje, finansiranje ili isplatu nekih obaveza i doprinosa. Vjerujem da će se ova dobra saradnja koju smo imali s njima nastaviti i ubuduće. Njihova obaveza je da nam dostave i druge izvore finansiranja, tako da nisu samo oslonjeni na budžet BPK-a Goražde nego da apliciraju i na druge projekte za koje smo vidjeli da su korisnici - naglasio je Arnaut, dodajući da je ove godine izdvojen veći iznos u odnosu na prethodne dvije godine.

Predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija naglasila je da je riječ o značajnoj i većoj podršci resornog ministarstva i Vlade BPK navedenim udruženjima, posebno imajući u vidu doba pandemije i poteškoće s kojima se suočavaju goraždanski privrednici

- Imamo izuzetan partnerski odnos s Ministarstvom za privredu i nastojat ćemo na tom polju da proširimo saradnju. Mi ćemo iz privrede nastojati da pratimo sve to i da zajednički prebrodimo sve nevolje i probleme. S obzirom da se najavljuje i novi val koronavirusa, uputili smo poziv kompanijama da svoje uposlenike vakcinišu na vrijeme, te da imamo ažurirane podatke o vakcinaciji. Ne smije doći do zastoja u privredi, ne smijemo stati s radom - kazala je Bojadžija.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.