26.11.2021. 12:39
0
Čović komentirao Izetbegovićeve izjave: Niko nikome ne može nešto dati ili uzeti
HDZ BiH održao je dvodnevnu sjednicu Predsjedništva na kojoj se razgovaralo o majorizaciji, konstitutivnosti i izmjenama Izbornog zakona. Sjednica je bila na Kupresu gdje je danas održana press-konferencija na kojoj je govorio lider ove stranke Dragan Čović.

Čović je rekao da je pitanje Izbornog zakona ključni proces koji će da usmjeri sve buduće odnose, posebno u FBiH. Rekao je da je neophodno privesti kraju izmjene Izbornog zakona kako bi se spriječila diskriminacija, nametanje političkih predstavnika i majorizacija.

Na jučerašnje izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o smanjenju nadležnosti Doma naroda u Federaciji rekao je da niko nikome ne može nešto dati ili uzeti, nego je to, ponovio je, regulisano Ustavom i pravilom tri konstitutivna naroda, tako da, kako je naglasio, njegov stav nije za komentar.

Čović je rekao i da se nada da će pregovori o izmjenama Izbornog zakona biti nastavljeni naredne sedmice, te da će se “do kraja sedmice i zaokružiti”.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.