2.12.2021. 21:54
0
Vukanović o Dodikovom razgovoru sa Putinom: Manipulacija i prikrivanje kapitulacije, nema ništa od vraćanja nadležnosti i nezavisnosti RS-a
Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, večeras je izjavio da je Milorad Dodik kapitulirao, te da je njegov odlazak na sastanak sa Putinom u Moskvu zapravo samo pokušaj manipulacije.

Vukanović smatra da bi Dodik mogao javnosti prenijeti da mu je Putin rekao kako se on treba povući.

- Jasno je da se tu radi o pokušaju manipulacije javnosti, da Dodik prikrije kapitulaciju, da ode kod Putina, da se slika sa njim i da kaže Putin mu je rekao da se on sad povuče, rekao je Vukanović.

Govoreći o vraćanju nadležnosti RS-u, Vukanović kaže kako u materijalu koji su poslanici dobili za posebnu sjednicu NSRS-a, ne postoji nikakav konkretan prijedlog, već samo informacije iz prošlosti.

Ističe kako od Dodikovih velikih priča neće biti ništa, te da on sprema još jednu izdaju.

- Onda će on pokušati šest mjeseci da prolongira, pa da ponovo u skupštini pokrene to pitanje, ali naravno neće se nikada povući nijedan potez koji mu ne odobre stranci, kazao je on u intervjuu za BN.

Prema Vukanovićevim riječima, nema ništa ni od vraćanja nadležnosti, ni od otcjepljenja Republike Srpske. Također, ni od priča o vojsci RS-a, graničnoj policiji, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH, kao i od drugih najavljenih stvari, neće biti ništa.

- Naravno da on pokušava po ko zna koji put u proteklih 15 godina da se igra nacionalnim osjećanjima Srba u Republici Srpskoj, a da od tih velikih priča nema ništa i da će se ponovo desiti neka velika izdaja, istakao je Vukanović.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.