29.3.2024. 13:31
0
Vukanović otkrio detalje susreta sa Dodikom nakon što ga je izvrijeđao: Prišao mi je. Rekao sam mu da bježi od stola, da neću nikakav kontakt s njim da imam
Zastupnici stranke Lista za pravdu i red obratili su se javnosti na današnjoj press konferenciji koja je održana u Banjoj Luci.
Povod za organizovanje pressa su jučerašnje (i jutrošnje) posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojima je bilo veoma burno, a posebno je na meti vladajuće većine bio lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Upravo je Vukanović danas izjavio da je Izborni zakon RS u koliziji sa Izbornim zakonom BiH.

- Ne možete imati dva izborna zakona u jednoj zemlji, rekao je Vukanović.

Potom se osvrnuo na predsjednika RS koji ga je jučer na sjednici brutalno vrijeđao a potom mu je, kako kaže sam Vukanović, prišao i pokušao sjesti pored njega.

- Jučer sam mu rekao bježi od stola, neću da imam nikakav kontakt. Nakon svih uvreda, onda mi dolazi jel slobodno da sjednem. Rekao sam ne. S njim nema nagodbe. Biće pravna država, to nije prijetnja, ali nek pravda bude osveta, kazao je on.

Zastupnik Đorđe Vučinić izjavio je da je Dodik na jučerašnjim sjednicama podgrijavao atmosferu linča.

- Tužna je slika Republike Srpske u kojoj se taj čovjek sa takvim ponašanjem pita za sve. Nevjerovatno je šta je sve iznio. Tužno je da postoje ljudi u Republici Srpskoj koji vjeruju njemu, rekao je Vučinić.

Zagorka Grahovac, zastupnica Liste za pravdu i red u NSRS, također je izjavila da je Izborni zakon RS sporan.

- Sam zakon sporan je u mnogo aspekata. Imate u članu 241. gdje se previđa da se eventualnim stupanjem na snagu ovog zakona potpuno poništavaju odredbe Izbornog zakona BiH. Znamo da to nije moguće. Da bi usvajanje ovakvog zakona došlo do ulaska Republike Srpske u novu krizu. Iskreno se nadam da do toga neće doći, istakla je Grahovac.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.