15.6.2022. 20:00
0
Potresni detalji svirepog ubistva koje je šokiralo bh. javnost: Policajce na mjestu događaja zatekao užasavajući prizor, osumnjičeni navodno imao psihičkih problema..
U Kaknju je jučer u jutarnjim satima došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradala Emira Šehagić, žena bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja.

Policajci na mjestu događaja zatekli su užasan prizor - žena je zadobila teške povrede te je hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica. Ljekari su, nažalost, mogli samo konstatovati smrt nesretne žene u 13:35 sati.

Nju je do smrti pretukao mlađi sin Armin Šehagić (1993.). On je navodno imao psihičkih problema. 

"Kada naiđe pored tebe vidiš da nije stabilan", rekao je jedan od poznanika osumnjičenog za "Avaz". 

Prema medijskim saznanjima, Šehagić kada je shvatio šta je uradio odvezao se automobilom na rijeku Bosnu i skočio, ali su ga uspjeli izvući i tako spriječiti suicid. 

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek je kazao da osumnjičeni nije zvanično lišen slobode, ali da je pod kontrolom.

"Kolege rade na tom predmetu, s obzirom da je lice u Kantonalnoj bolnici Zenica izvršit će se procjena od strane vještaka da li je sposoban da daje izjave i da li će policija ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužilaštvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi. Izvještaj će svakako ići Tužilaštvu ZDK čim se završe sve potrebne aktivnosti, a za danas je zakazana obdukcija nastradale osobe", kazao je Fišek "Avazu".

Postoji mogućnost da se donese mjera kojom će se osumnjičeni staviti u ustanovu kojom se zbrinjavaju počinitelji krivičnih djela koji još nisu presuđeni i opasni su za okolinu.

Nezvanično, Armin Šehagić najvjerovatnije nije sposoban za davanje izjave i učestvovanje u postupku, te će biti smješten u određenu ustanovu i pod terapijom za mentalno oboljele osobe.

Učenici se opraštaju od ugledne profesorice

Emira Šehagić je veliki dio profesionalne karijere provela u Gimnaziji "Muhsin Rizvić" kao profesorica, a od nje se opraštaju njeni brojni učenici i školarci.

"Čini mi se, draga razrednice, da si imala najsjajnije oči. Ako do svog gimnazijskog školovanja nisam shvatila šta nosi izreka 'oči su ogledalo duše', ti si mi pokazala na vlastitom primjeru. Bila si odgajatelj pa tek onda profesor. Imala si empatiju, širila si ljubav, davala si podršku. Naš jezik bile su poezija i proza, roman i ep. Imala si, zaista, umjetničku dušu. Zaslužila si mnogo više i mnogo bolje. Zanemarit ću način na koji si 'otišla' i pamtit ću te baš u liku u kojem smo se svakodnevno sretale. Vedra, nasmijana, blaga, susretljiva i umjerena.
Završit' ću sve sjećajući se tvoga lika i izraza lica kada si nam pročitala posljednji stih Maka Dizdara:

'... valja nama preko rijeke!'", navela je Samra Duraković Gluhić.

Jedan od njenih učenika je također napisao:

"S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi, ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje.

Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice", napisao je jedan od njenih učenika.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.