7.12.2022. 19:35
0
Mehmedović: "Osmorki, SNSD-u i HDZ-u jedini cilj je ukloniti SDA. Bokade su politički diskurs Cvijanović"
FOTO: Facebook
Državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović kaže da su "blokade politički diskurs Cvijanović".

- Cvijanović dolazi iz takvog političkog miljea blokada, za račun Srbije i RS-a, a sada i Hrvatske, jer su njihovi stavovi koordinirani. Očigledno je da je projekat uklanjanja SDA iz svih nivoa vlasti zajednički imenitelj SNSD-a, HDZ-a i "Osmorke", a koordinira jedan od stranih ambasadora. Ni sankcije, ni "crne liste" ni očigledni kočničari NATO i EU puta BiH nisu problem, već samo SDA. Nije više važno ni legitimno predstavljanje, već samo smeta SDA. Nažalost, kako vrijeme odmiče, stavljaju se u funkciju razna udruženja, pojedinci koji treba da legitimiraju takav pristup, i njih i Schmidta - kaže Mehmedović.

Nadalje, on ističe kako očekuje zaokretanje u tom pravcu i nekih medija "kojim će se naći na nišanu svako ko se suprotstavi tom projektu".

- Cilj je delegitimizacija SDA i njeno uklanjanje iz političkog života. Nažalost i sama SDA im je svojim potezima išla na ruku. Bojim se da ono što nam slijedi nije ohrabrujuće, jer se našim političkim bićem pokušava provesti sve što Beograd i Zagreb očekuju, a što više ni ne kriju - zaključuje Mehmedović, prenosi Slobodna Bosna. 


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.