19.4.2023. 8:12
0
Danas će biti poznato da li će Zvornička ulica postati Bulevar Ivice Osima
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je zakazana za danas u 11 sati zastupnici će odlučivati o tome da li će Zvornička ulica se ubuduće zvati Bulevar Ivice Osima.

Inače, riječ je o ulici u kojoj se nalazi, između ostalog, omiljeni stadion pokojnog Ivice Osima Grbavica.

Na dnevnom redu će biti i davanje naziva cesti na području Općine Stari Grad. Cesta koja se proteže od Opservatorija duž bob staze do Vidikovca na Trebeviću, prema prijedlogu bi treba nositi naziv „Ulica Alije Oruča“.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju naziva dijelu ulice od raskrsnice sa ulicom Alipašina do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, na području Općine Centar - MZ „Koševo II“. Ta ulica bi trebala nositi naziv „Ulica Ibrahima Ibre Poplate“.

Zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu Odluke o imenovanju Etičkog vijeća SKS, Programu obilježavana Dana KS, Verifikaciji odluke Odbora za javna priznanja KS za 2022. godinu, te Prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela SKS.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.