12.5.2023. 10:08
0
Bećirović razgovarao u Zagrebu sa predstavnicima Bošnjačke nacionalne manjine
FOTO: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao sa predstavnicima Bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i sa zagrebačkim muftijom ef. Hasanovićem.

Tokom boravka u Zagrebu član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je sastanak sa predstavnicima Bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.

Delegaciju su činili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Grada Zagreba Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Zagreba i Zagrebačke županije i član Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Adis Keranović, predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije Salih Huremović, predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Karlovačke županije Azim Durmić i glavni urednik Novog glasa – Središnjeg informativnog portala Bošnjaka u Hrvatskoj Sead Alić.

Razgovarano je o položaju i statusu Bošnjaka u Republici Hrvatskoj. Člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića informisali su o aktuelnim problemima i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci i mogućnostima unapređenja njihovog političkog statusa u Republici Hrvatskoj.

Sagovornici su naglasili da unapređenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i poboljšanje bilateralne saradnje dvije zemlje mogu doprinijeti i boljem položaju Bošnjačke nacionalne manjine. Konstatovano je kako je važno i za Bošnjake u Republici Hrvatskoj da postoje prijateljski i dobrosusjedski odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je u Zagrebu i sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj zagrebačkim muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je naglasio kako nastoji relaksirati odnose Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i da je sa najvišim zvaničnicima Republike Hrvatske razgovarao o unapređenju odnosa dvije zemlje i poboljšanju bilateralne saradnje.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i zagrebački muftija dr. Aziz ef. Hasanović konstatovali su da se odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske moraju zasnivati na međusobnom poštovanju, uvažavanju, jednakosti i ravnopravnosti u međudržavnim odnosima.

U sastavu delegacije Mešihata, sastanku su prisustvovali član Mešihata i potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH  i rukovodiocem Centra za certifikovanje halal kvalitete.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.