21.6.2023. 14:47
0
I Balja kritikovao selektora: Hadžibegić više ni pet minuta ne treba biti selektor
Proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji reprezentativac Elvir Baljić prokomentirao je sinoćnju sramotu Zmajeva na utakmici s Luksemburgom.

Prokomentirao je sve glasnije zahtjeve za smjenu selektora Faruka Hadžibegića.

“Pet minuta više ne treba da bude selektor. Ako on ne podnese ostavku, onda treba Savez da reaguje. Igrači su tu, oni ostaju. Savez treba dobro da se zamisli, poslije tri poraza. Vi ako izgubite od Luksemburga, onda niste zaslužili da idete na Evropsko prvenstvo”, rekao je Baljić za BHT.

On smatra da će se reprezentacija teško vratiti na pravi kolosijek.

“Mislim da je sve što se treba preuzeti, treba na vrijeme i sada je pravi trenutak. Ako nemate rezultat, sve je jasno. Savez je odgovoran, možda i samim izborom selektora. Što se tiče selektora, on nema rezultat”, rekao je Baljić.

Podsjetimo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pravu blamažu I sinoć u Zenici izgubila od selekcije Luksemburga sa 2:0 u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor Hadžibegić je izviždan, a umjesto konkretnih odgovora ušao je u prepirke s novinarima. Osim što očigledno nije spreman podnijeti ostavku, Hadžibegić je, iako preuzeo odgovornost na sebe, teret prebacio na igrače nazvavši ih u više navrata indirektno nekvalitetnim.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.