24.6.2023. 16:51
1
Zahiragić pozvao pravoslavce i katolike na zajedničku borbu: "Oduprimo se ovom izazivanju Božije srdžbe na cijelo društvo i odbranimo svoje pravo na naš način življenja"
U Sarajevu će danas biti održana četvrta po redu Bh. povorka ponosa, a tim povodom se javnosti obratio na svom Facebook profilu zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- S obzirom da facebook cenzuriše sadržaje na ovu temu, ograničavanjem dosega statusa, pozivam vas da podijelite ovaj status u kojem nema govora mržnje niti uvredljivih riječi:
Prvo su željeli samo da šetaju slobodno, kao sve druge organizacije i skupine...
Onda su počeli emitovati LGBT serije na javnoj TVSA...
Onda su ih počeli finansirati iz budžeta Kantona Sarajevo...
Onda su počeli prenositi njihove Parade na javnoj TVSA live;
Onda su počeli pisati dopise ZZO u kojima traže da se promjena spola uvrsti u redovno zdravstveno osiguranje, dok se za mnoge lijekove, metode i terapije hronični bolesnici moraju kreditno zaduživati i organizovati SMS akcije...
Onda su počeli prijavljivati Tužilaštvu, CIK-u i drugim organima svaki pokušaj otpora toj ideologiji...
Onda su umjesto spola (koji se određuje po rođenju), počeli insistirati na rodu - ma šta to značilo...
Onda su okupirali SFF svojim temama, a koji je nastao kao festival Glavnog grada pod okupacijom i agresijom, a koji se uglavnom finansira iz budžeta svih nivoa...
Onda su počeli progoniti svakoga ko se usudi imati drugačije mišljenje, putem medija i NVO koje su tiho okupirali pripadnicima svoje ideologije, parama i projektima iz stranih ambasada...
Onda su organizovali sramotni performans ispred Narodnog pozorišta - javnim novcem plaćen, na kojem su goli ljudi ganjali naše majke i sestre po javnom Trgu...
Onda su, ove godine, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine organizovali drag performans, zapravo performans tranvestita koji su izvodili šund muziku u toj javnoj ustanovi kulture i historije prve kategorije...
Onda su počeli insistirati da se Vijećnica iluminira njihovom zastavom, a kada je to Gradonačelnica odbila - na čemu joj čestitam, prave agresivnu medijsku kampanju protiv nje.
Šta je sljedeće? 
Sve kulture ustanove i institucije moraju biti podređene njima?
Drag predstave u obdaništima i školama?
Zahtjevi za skrnavljenjem institucije braka?
Zahtjevi za usvajanje djece?
Ukidanje spolova i uvođenje rodova u škole i društvo generalno?
Javno finansirane promjene spola ? 
Hormonalne terapije nad djecom bez obzira na saglasnost roditelja?
Izolacija i satanizacija svakoga ko ima drugačije mišljenje?
Njihovi zahtjevi nemaju granicu.
To nije više seksualna orijentacija.
Niti je to stvar ličnih izbora na koje svako ima pravo - neka radi ko šta hoće sa svojim životima, emocijama i tijelima - i to zaista mislim.
Međutim, to je ideologija, to je sekta, to je politički pokret, to postaje religija - koja ne prihvata drugačije mišljenje, stoga je kao takva puno opasnija nego što djeluje na prvi pogled sa svim tim šarenim zastavama.
Imamo pravo da branimo svoje običaje, svoj način življenja, svoja moralna načela, pa ako hoćete i svoje pravo na vjerska uvjerenja.
Pozivam pravoslavce, koji se još drže dobro na ovoj temi, ali i katolike, koji nisu zamijenili križ za zvjezdice sa zastave EU, da se zajedno odupremo ovom izazivanju Božije srdžbe na cijelo društvo i odbranimo svoje pravo na naš način življenja. 
Znate i jedni i drugi i treći priču o Lutovom (Lotovom) narodu i Sodomi?
Mislim da barem na ovu temu možemo imati konsenzus.
Pozivam i one manje religiozne, a koji smatraju da promocija neprirodnih običaja, remeti, ako ništa, temeljni biološki poredak i u teoriji opstanak ljudske vrste, da skinu okove autocenzure.
Ma koliko ću izazvati napada na sebe ovim i svakim drugim statusom ili govorom na ovu temu, neću sebi dozvoliti da budem ušutkan, govorit ću i pisati pod svaku cijenu, pa i po cijenu  političke karijere. 
Politika ne može biti sama sebi svrha, ona mora artikulisati i zastupati interese onih koje predstavlja.
Uostalom, borili smo se protiv verbalnog delikta. 
I izborili smo se.
Danas se moramo boriti da tu slobodu zadržimo! I neka moramo. 
Čast mi je imati privilegiju boriti se na tom putu.
I na kraju, citirat ću prevod ajeta iz sure Al-Baqarah:
"Kada im se kaže: Ne remetite red na Zemlji! 
– odgovaraju: Mi samo red uspostavljamo!
Svašta! Uistinu, oni nered siju, ali to ne osjećaju.”, napisao je Zahiragić.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.