27.6.2023. 21:13
1
Ko nije podržao "protjerivanje" Ustavnog suda BiH iz manjeg bh. entiteta: 8 opozicionara i 1 iz vlasti
FOTO: N1
Narodna skupština Republike Srpske suspendovala je Ustavni sud Bosne i Hercegovine usvajajući Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda po hitnom postupku.

“Za” je glasalo 56 narodnih poslanika od 65 prisutnih.

Među devet poslanika koji nisu podržali Zakon kojim se suspenduje dio Ustava koji se odnosi na Ustavni sud Bosne i Hercegovine su tri poslanika iz Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, Zagorka Grahovac i Milan Savanović.

Takođe, četiri poslanika iz PDP-a nisu podržali ovo zakonsko rješenje, a to su Igor Crnadak, Mirna Savić Banjac, Milanko Mihajlica i Slaviša Marković.

Interesantno, iako je DNS dio vladajuće većine u Republici Srpskoj, Zakon nije podržaio Predrag Nešić iz DNS-a inače i brat ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića.

Samostalni poslanik koji se nedavno priključio Narodnom frontu Jelene Trivić, Radislav Dončić, takođe nije glasao za Zakon kojim se odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine neće sprovoditi u Republici Srpskoj dok god se u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu, prenosi N1.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.