30.6.2023. 21:20
0
Odloženo poništenje zvanja doktor nauka Sebiji Izetbegović
Općinski sud u Sarajevu odložio je poništenje zvanja doktor nauka direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović. Ovu informaciju za N1 potvrdio je njen advokat Esad Oruč.

Naime, kako je pojasnio Oruč, Sud je 22. juna donio odluku kojom se usvajaju mjere osiguranja za Izetbegović.

“Potvrđujemo da je Općinski sud u Sarajevu danas donio odluku kojom se određuje mjera osiguranja u predmetu prof. dr. Sebije Izetbegović. Predmetnom odlukom sud je zabranio Univerzitetu u Sarajevu da izvrši zaključak Senata kojim se daje saglasnost rektoru za poništenje diplome doktorskog studija za prof. dr. Sebiju Izetbegović, kao i izvršenje rješenja kojim se poništava diploma doktorskog studija prof. dr. Sebije Izetbegović”, kazao je advokat.

On je u izjavi za isti medij naveo da Univerzitet u Sarajevu ne smije provoditi daljnje radnje kojima se na bilo koji način utiče na prava Izetbegović.

“Kao što smo ranije i ukazivali, sve radnje provedene od rektora Univerziteta u Sarajevu su nezakonite i kao takve se moraju staviti van snage. S tim u vezi, očekujemo od uprave Univerziteta u Sarajevu da što hitnije stavi van snage i nezakonito rješenje o prestanku radnog odnosa za Izetbegović, te uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja nezakonitog rješenja”, rekao je advokat Esad Oruč.

Podsjetimo, UNSA je 13. aprila Sebiji Izetbegović poništio diplomu doktora nauka, a 16. maja je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu UNSA.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.