6.7.2023. 17:45
0
Žuljević: Građani su ti koji će prepoznati ko radi, a ko pravi opstrukcije
Zastupnik SDP-a i član Komisije za izbor i imenovanja Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Aner Žuljević komentarišući nedolazak pojedinih članova na današnju sjednicu te komisije izjavio je da se radi o opstrukciji za zamjenu članova komisije.

“Sve što je došlo je bila tehnička zamjena klubova koji su u međuvremenu dobili nove zastupnike”, dodao je Žuljević u izjavi novinarima.

Govoreći o današnjoj sjednici Komisije, Žuljević je naveo da Komisija od 11 članova ima izabranih devet, a od tih devet na komisiji se pojavilo pet, što nije kvorum da bi se mogla održati sjednica.

“Ne vidim razlog njihovog ponašanja osim da neko ima namjeru da stalno producira neki haos u Federaciji, pored svega što trenutno imamo aktuelno. Građani su ti koji će prepoznati ko radi, a ko pravi opstrukcije”, dodao je Žuljević.

Ponovio je svoj stav da će se glasati za više kandidata kada je riječ o imenovanju sudije Ustavnog suda, da lista ide prema Predstavničkom domu, te da prvorangirani bude izabran kada lista dođe u Predstavnički dom.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.