7.7.2023. 10:00
7
Sarajevski advokati podržali kolegu Kolića: “Ne smijemo biti izloženi linču”
FOTO: N1
Regionalna advokatska komora Sarajevo osudila je izjave Muriza Memića koje je on uputio advokatu Kadriji Koliću. Iz Komore ističu da su ovakve izjave atak na advokata Kolića, njegovu funkciju branioca i neovisnu i slobodnu advokatsku profesiju.

Naime, Muriz Memić otac stradalog Dženana Memića kazao je nakon ročišta pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine da Kolić ismijava njegovo mrtvo dijete, te mu je poručio da se ne igra, što je za Komoru nedopustio da Kolić bude izložen verbalnom linču, prenosi N1.

“Imajući u vidu osnovne principe advokature, dužnosti advokata u pružanju pravne pomoći, nezavisnost advokata u radu, držimo da je nedopustivo da advokati budu izloženi verbalnom napadu učesnika u postupku ili oštećenih lica, samo iz razloga što brane lice koje je optuženo za određeno krivično djelo. Na advokate se ne smije vršiti pritisak zato što rade svoju časnu dužnost, ne smije im se prijetiti i ne smiju se izlagati medijskom linču”, navedeno je iz RAK-a Sarajevo.

Također, Kolić je od medija zatražio da izbrišu izjavu Memića o njemu.


(Elmedina H.)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.