30.8.2023. 13:51
2
Da li je spomenik kralju Tvrtku I zaista "okrenut prema Kibli" kako je napisao Zahiragić: Jedan tviteraš je odlučio provjeriti
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić odgovorio je ironično sinoć na mnogobrojne burne reakcije iz RS-a na postavljanje spomenika kralju Tvrtku I u Sarajevu.

"Bosanski Srbi se žale što im svojatamo historiju i 'njihovog' kralja. Malo je poznato da je spomenik Tvrtku I Kotromaniću okrenut kao i obližnja Alipašina džamija u pravcu Kible, sva sreća nisu to primijetili. Vidi se da se Faruk Kapidžić umiješao oko lokacije i orijentacije",  napisao je Zahiragić na Twitteru.

Jedan tviteraš je odlučio provjeriti zaista da li je spomenik okrenut "prema Kibli" kako je napisao Zahiragić.


 
 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.