2.9.2023. 9:20
0
Izbori u Starom Gradu: Rok za ovjeru političkih stranaka 4. septembar, a koalicija 12. septembar
Počeli su teći rokovi za provođenje izbornih aktivnosti za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad koji će se održati u nedjelju 29. oktobra.

Političke stranke i nezavisni kandidati prijave za ovjeru CIK-u podnose do 4. septembra. Zahtjevi za ovjeru koalicija podnose se zaključno sa 12. septembrom.

Ovjereni politički subjekti prijavu kandidata podnose CIK-u zaključno sa 19. septembrom.

Medijsko predstavljanje političkih subjekata počinje 15 dana prije održavanja izbora odnosno od 14. oktobra.

Za sada je jedini poznati kandidat za ovu poziciju Irfan Čengić. Njega je podržalo nekoliko stranaka, a očekuje se da i neke druge stranke CIK-u dostave prijave za ovjeru.

Podsjećamo, nakon provedenog referenduma o opozivu Ibrahima Hadžibajrića, CIK je donio odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika. Hadžibajrić je bio načelnik Starog Grada od 2008. godine. Uhapšen je u maju ove godine i nalazi se u pritvoru. Sumnjiči se za više krivičnih djela među kojima i zloupotreba položaja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.